Marina

Marina

Valleviken Marina
57°47,17 N 18°57,0 E


Hamnavgifter

Förtöjning vid boj, 250 kr/dygn
Förtöjning vid kaj, 40 kr/längdmeter.
Dusch, WC, el  och WiFi ingår.
Tvättstuga, 50 kr/gång
Allmän bastu på fredagar, 75 kr per person
Hyra hela bastun, 750 kr.

Swisha till nummer 123 261 2257.

(Mottagare Gute Bogser & Marin Service AB)

Bokning av tvättstuga görs via Sjökrogen, tel. 0498-223015.

WiFi
SSID: VALLEVIKEN
Lösenord: harding123

Info Marinan

Vallevikens hamn är en gammal utskeppningshamn för cement som idag består av 15 gästplatser och är en av de mest skyddade hamnar runt Gotland, endast en hård sydostlig vind kan få den lugna hamnen att brusa upp.

Max djupgående till hamnen är 3,3 meter i den muddrade leden, minsta djupet i vikens centrala delar är 2,2 meter och minsta djupet i enslinjen från Valleviken är 2,7 meter. I hamnen går det att förtöja vid boj eller vid kaj.

Ström och vatten finns tillgängligt på flera platser. Toalett och soptunnor finner ni invid Rute Båtklubbs klubbhus på nordöstra hamnområdet.

Insegling

Inseglingen börjar vid lill-Graut och där fyren står är det djupt ända in till stenarna men vid södra stor-Graut som är ön innanför är det långgrunt, så håll ut väl och styr mot Fjaugens nordöstra udde.

Enslinje

När man närmar sig Fjaugen så försök att se enslinjen i Valleviken som består av två vita triangeltavlor som på natten utgörs av två fasta gröna ljus, gå i enslinjen hela vägen in i hamnen. Efter den grundare klacken i viken så är djupet cirka fem meter men på babordssidan ganska nära hamninloppet grundar det upp. I enslinjen i den inre delen av viken är djupet minst fyra meter. Medeldjupet inne i hamnbassängen är cirka fem meter.

För båtar med större maxdjup, dock max 3,3 meter fås instruktioner av hamnvärden Lars Ljung 0735-317369.

Flygbild enslinje

OK
Den här sidan använder sig av Cookies. Läs mer om detta här...